Hoe een concert te organiseren zonder te sterven tijdens een poging

Geloof ons: het organiseren van concerten is niet eenvoudig en om concert de een of andere reden of bovennatuurlijke kracht die we niet kennen, is iets dat meestal veel ingewikkelder wordt dan je aanvankelijk verwachtte. Deze business, wiskundig niveau, het is vrij surrealistisch als je wint, je wint relatief zo ​​weinig over wat je staat te verliezen is niet een baan die kan aangrijpen degenen die hart lijden. Er zijn altijd veel meer factoren dan je denkt, buiten je controle, die succes of falen kan markeren. Maar tegelijkertijd is er iets dat het maken van concerten een bijzonder aantrekkelijke risicosport maakt: muziek. Weinig dingen zijn meer voldoening op een persoonlijk niveau om een ​​nacht van bolo uiteindelijk het gevoel dat iedereen, kunstenaars en publiek, zijn naar huis gelukkig verdwenen en nogmaals, je erin geslaagd om de bank niet breken, dat zeldzaam wonder . Om dit te doen geen grote recepten, maar meer of minder, als je ooit besluit om te springen in het zwembad met alle gevolgen van dien en willen een paar tips Grootvader Bieslook om te beginnen met het maken van uw eerste stappen in de wereld van de showbusiness, hier zijn een paar punten waar u rekening mee moet houden. Graag gedaan

Kies de groep concert goed

Een van de fundamentele principes om niet estamparte tegen de wand van het koppige realiteit is juist realistisch zijn te allen tijde, zodat je beter vertrekken Vetusta Morla voor later en beginnen met iets relatief betaalbaar, zowel economisch als in termen van productie. Begin met een groep waarmee u direct kunt omgaan en waarvan de cachecondities acceptabel zijn, zelfs als alles fout gaat. En natuurlijk, omdat je het gaat spelen, doe het met iets dat je leuk vindt en waar je gepassioneerd over bent, of je bent heel duidelijk dat het zal werken. Zodat concert alles goed gaat, onthoud dit ook: de groepen goed behandelen en op de lange termijn eerlijk tegen hen zijn, is de beste investering die u kunt doen. Door ze te misleiden, word je niet rijk en behandel je hen in plaats daarvan, zoals mensen in de toekomst het je gemakkelijker zullen maken. De muzikanten praten met elkaar – ook met hun managers – en zij weten met wie het het beste is om mee om te gaan en wie het het beste is om te vermijden.

Denk goed na waar je het gaat doen

Eenmaal gekozen voor de kunstenaar moet een plek om het concert te doen te vinden en dat is meestal de meest vervelende en ingewikkelde klus, omdat je gedwongen wordt om te onderhandelen met personages van alle strepen, van serieuze en professionele mensen om u te omhelzen en te ondersteunen je zelfs haaien u ze zullen van alle kanten proberen te bloeden. Het beste is om te zoeken naar een site die zich aanpast aan de capaciteit van de groep. Nogmaals, wees realistisch. Ik weet dat je van ze houdt, maar als ze bij het laatste concert in je stad maar 50 kaartjes hebben verkocht, ga dan niet naar de Royal Albert Hall en ga in plaats daarvan naar kleine bars die met enige regelmaat livemuziek aanbieden. herinneren; het is beter om kort te blijven en alle tickets te verkopen die een kamer toch huren, zodat er vier katten komen pellen (jij, je familie en vrienden en de obers van de bar). Niets geeft meer slecht beeld en deprimerend gevoel om een concert ​​lege kamer te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *